מרק מינסטרונה עם כדורי בשר
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מרק ממש ממש טעים שאידאלי לחורף המתקרב. כמה נחמד לחמם את הבטן במרק סופר מזין.
מרכיבים
- 2 תפוחי אדמה אדומים בינונים קלופים4 עגבניות קלופות3 בצלים גדולים3 קישואים/ זוקיני3 בצלים גדולים5 גבעולי סלרי שטופים3/4 כוס אפונה טרייה או קפואה ( אם אין אפונה טרייה או קפואה ניתן להשתמש באפונה בקופסה)3 גזרים בינונים קלופים8 פרחי כרוביתצרור של עשבי תיבול קשורים: פטרוזיליה ושמיר1 כוס פסטה מכל סוג שהוא קטנהמלח, פלפל לפי הטעם3 עלי דפנה שלמים4 גרגרי פלפל אגלי1 כף גדושה פפריקה מתוקה2 כפות שמן קנולה לטיגון
- לכדורי הבשר:300 גר' בשר טחון לקציצות ( ניתן לבקש מהקצב שריר או צוואר)1 בצל מגורד על פומפיה דקהצרור פטרוזילה קצוצה3 כפות פירורי לחם1 ביצהמלח פלפל לפי הטעםמעט בהרטתבלין לקציצות
אופן ההכנה
למרק:
1. לטגן את הבצל עם שמן הקנולה עד שהבצל שקוף.
2. לחתוך את כל הירקות לקוביות בינונית בלי הקליפה חוץ מהקישואים. ( את הקישואים ניתן לקלף אבל אז הם יתפרקו בבישול)
3. להוסיף את כל הירקות לבצל ולערבב היטב. לאדות כ- 2-5 דקות
4. להוסיף מים עד שכל הירקות מכוסים. להוסיף את עלי הדפנה, האפונה, 1 כף גדושה של פפריקה, מלח,פלפל שחור טחון ופלפל אנגלי. אחרי כ- 10-15 דקות להוסיף את צרור עשבי התיבול.
5. בזמן המרק רותח להכין את כדורי הבשר. כדורים קטנים ועגולים לא יותר גדול מגודל של כפית, לטגן כל כדור בשר בשמן כ- 2-4 דקות מכל צד.
6. כשהמרק רותח להוסיף את כדורי הבשר ולבשל כ- 3 שעות על אש נמוכה.
7. כחצי שעה בערך לפני ההגשה להוסיף את הפסטה הלא מבושלת למרק ולערבב. לבדוק את הפסטה שהיא מבושלת ולהגיש את המרק.
מצרכים:
2 ליטרים מרק עוף צח1 בצל בינוני קלוף1 כוס שמן3 שיני שום כתושות1 כפית כוסברה טחונה (לא הירק אלא התבלין)מלח לפי הטעםצרור גדול מלוחייה (ניתן לרכוש בשווקים)
קישורים:קייטרינג