סלט אצות ים היזיקי
תיאור המתכון
באדיבות ליאורה גולדברג, מומחית לתזונה מיקרוביוטית והמטבח הטבעוני.
מרכיבים
- חבילת אצות ים
- שמן שומשום בכבישה קרה (toasted sesame oil )
- רוטב סויה (shoyu)
- חתיכות לימון קטנות (מחצי לימון)
- חצי בצל אדום בפרוסות
- בצל ירוק - קצוץ חופן
- גזר חתוך לרצועות דקות כמקלות
אופן ההכנה
1. משרים את האצות במים במשך כשעה או עד שהאצות מתרככות.
2. מסננים את האצות מהמים, ומוסיפים 1 כף שמן שומשום.
3. מוסיפים את הסויה, הלימונים, הגזר ופרוסות הבצל האדום ומערבבים היטב.
4. מגישים בצלחת הגשה, עם קישוט של בצל ירוק.
הערות
את סלט האצות ניתן לאכסן במקרר עד שבוע מיום הכנתו.