טאג'ין קבבוני טלה וצנובר עם ירקות שרופים במעטפת בצק פרנה
- מתאים ל: 3 טאג'ינים מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל - אחוזת בריאות וספא.
מרכיבים
- לקבבוני טלה:
- חומרים
- 800 גרם בשר טלה
- 1 בצל קצוץ
- חבילת פטרוזיליה
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית הל טחון
- 100 גרם צנוברים קלויים
- מלח, פלפל
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 2 עגבניות חתוכות לרבעים
- 1 חציל חתוך לקוביות גסות
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולי זעתר טרי - רק העלים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף סילאן
- 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
- מלח, פלפל
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 1/2 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית סוכר
- 300 מיל' ליטר מים פושרים
אופן ההכנה
הכנת הקבבונים:
1. לערבב הכל יחד, וליצור קבבונים במשקל של 100 גרם כל קציצה.
2. לצלות על גריל פחמים לדרגת רר (לאחר מכן הקבב עוד צריך לעבור אפייה).
הכנת הירקות:
1. לערבב את הירקות עם הזעתר, השום, המלח והפלפל.
2. לצלות את הירקות בגריל עד להתרככות.
3. לאחר הצלייה לערבב עם הסילאן, הפטרוזיליה הקצוצה המלח והפלפל.
הכנת הבצק:
1. לערבל הכול במיקסר ולהניח לשעה לפחות.
2. לחלק את הבצק ל-3 כדורים.
3.לרדד לעיגולים בקוטר של הטאג'ין, בעובי 1/2 ס"מ.
הערות
אופן הרכבת המנה:
1. לסדר בתחתית הטאג'ין את הירקות הצלויים.
2. להניח 3 עד 4 קציצות.
3. לעטוף בבצק.
4. לאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
אופן ההגשה:
מומלץ לבזוק מעל מעט טחינה וסלסת עגבניות.