קרא, דלעת אפויה
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קרא שייך למשפחת הדלועים, לכן נוהגים ליטול דלעת (אפשר גם קישוא). על פי צליל שמו, מסמל ה"קרא" את התפילה ש"יקרע" גזר דיננו הרע ויוותרו רק מעשינו הטובים.
הברכה הנהוגה היא "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתיקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכיותינו".
מרכיבים
- 3 דלעת ערמונים
- 5 כפות שמן אגוזים
- תבלינים (קינמון, אגוז מוסקט, סוכר חום או סילן)
אופן ההכנה
מכניסים את הדלעת למים רותחים ומבשלים במשך דקה או שתיים.
חותכים את הדלעת לאורך ומקלפים את הקליפה.
מערבבים את התבלינים ואת שמן האגוזים עד שנוצרת משחה, אותה מורחים היטב על פלחי הדלעת.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 50 דקות.