מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קרא, דלעת אפויה

קרא, דלעת אפויה

תיאור המתכון

קרא שייך למשפחת הדלועים, לכן נוהגים ליטול דלעת (אפשר גם קישוא). על פי צליל שמו, מסמל ה"קרא" את התפילה ש"יקרע" גזר דיננו הרע ויוותרו רק מעשינו הטובים.
הברכה הנהוגה היא "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתיקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכיותינו".

מרכיבים

אופן ההכנה

מכניסים את הדלעת למים רותחים ומבשלים במשך דקה או שתיים.
חותכים את הדלעת לאורך ומקלפים את הקליפה.
מערבבים את התבלינים ואת שמן האגוזים עד שנוצרת משחה, אותה מורחים היטב על פלחי הדלעת.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 50 דקות.

המתכון באדיבות
קייטרינג קייטרינג גוונים תבור 9, רמת השרון הצג טלפון