טאבולה רימונים
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פרי העץ השלישי (תפוח, תמר ורימון) עליו נוהגים לברך בסעודת ראש השנה ואחד משבעת המינים.
במסורת היהודית נהוג לומר כי מספר הגרעינים ברימון הוא כמספר המצוות בתורה (תרי"ג).
על הרימון מברכים "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו, שירבו זכויותינו כרימון".
מרכיבים
- 1 כוס בורגול
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס רימון
- חופן אגוזי מלך
- גבעול נענע
- 1.5 לימונים
- 1 כוס מים
- מלח
- פלפל
- שמן זית
אופן ההכנה
משרים את הבורגול במיץ מלימון אחד ובכוס מים, למשך שעה.
מסננים את הבורגול ומוסיפים את גרעיני הרימון, הפטרוזיליה והנענע.
מתבלים את הסלט בחצי לימון, שמן זית ופלפל, מערבבים היטב ובוזקים מעל את אגוזי המלך.