עוגת דבש ותפוחים לראש השנה
רחל דבח מסעדת רשלה ירושלים
02/09/2010
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: 1/2 שעה הכנה ושעה אפיה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
עוגת תפוחים ודבש שיכולה ללוות אותכם במשך ימי החגים הצלחה בטוחה
מרכיבים
- 4-5 תפוחי גרנד
- 21/2 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 11/2 כוסות שמן צמחי
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס דבש
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 כפות חלב או מיץ תפוזים
- 3 בצים טרופות
- 1 כוס צימוקים
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל- 180 מעלות
קולפים את התפוחים וחותכים לקביות של 1 ס"מ
מנפים לקערה את הקמח אבקות ותבלינים.
מכניסים למערבל את השמן, הסוכר, הווניל, והחלב ומערבלים היטב, מוסיפים את הבצים ומערבלים שוב, מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים תפוחים, צימוקים ואגוזים בעירבוב ידני.
יוצקים לתבנית בקוטר 26 ס"מ ומחליקים.
אופים כשעה עד שקיסם עץ הננעץ במרכז יוצא נקי.
מגישים לאחר צינון.
הערות
רצוי לשמור במקרר וחמם לפני הההגשה כ 30 שניות במיקרו
להגשה עשירה ניתן להוסיף כדור גלידה וניל
המתכון באדיבות
|
בית קפה רשלה
החבצלת 5, ירושלים
הצג טלפון
02-6245613
|