עוגת דבש ותפוחים עם בירה שחורה
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון טעים וקל להכנה לראש השנה
מרכיבים
- 320 גרם דבש
- 200 סמ"ק שמן חמניות או קנולה
- 120 גרם סוכר
- 70 גרם סוכר חום
- 2 ביצים L (לארג')
- 280 גרם קמח (2 כוסות)
- 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
- 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
- קורט מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית שטוחה קינמון
- קורט ציפורן (לא חובה)
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים
- 200 סמ"ק בירה שחורה
- 2 תפוחים ירוקים מסוג גרנד, חתוכים לקוביות קטנות (אפשר גם– צימוקים או פירות יבשים או פירות טריים אחרים)
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.לשים בקערה את הדבש, השמן, הסוכר, הסוכר החום והביצים ולערבב היטב (ניתן לערבב במיקסר אך לא חייבים).
2.לערבב בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן ואגוזי מלך.
3.להוסיף לקערה הראשונה עם הדבש - את הקערה עם תערובת הקמח ואת הבירה השחורה, לסירוגין. רצוי לערבב מעט ככל האפשר.
4.להוסיף את התפוחים החתוכים ולערבב.
5.ניתן לאפות בכל תבנית אפיה: המתאימות ביותר הם תבנית מוארכת בצורת אינגליש, או תבנית עגולה עם חור באמצע דוגמת בבקה או סיר פלא.
לצקת את החומר לתבניות משומנות.
חשוב שהבלילה תגיע עד למחצית מגובה התבנית, אחרת העוגה עלולה לגלוש החוצה במהלך האפייה.
6.בשלב זה ניתן לקשט בפרוסות דקות של תפוחים או בשקדים פרוסים.
7.לאפות בחום בינוני של כ-170 מעלות לערך (רצוי לא בטורבו), בין 40 דקות לשעה (תלוי בתנור, בגודל התבניות וכו'), עד אשר העוגה מרגישה קפיצית.
* טיפ - כמו כל עוגת דבש, טעם העוגה מתפתח ומשתפר לאחר מספר ימים.