ראש השנה: רולדת בשר, שקדים ופירות יבשים במלית שקדי עגל על מצע קוסקוס
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף גיא פרץ
מרכיבים
- חומרים לרולדה:
- •500 גר שקד טחון
- •200 גר בוטנים טחונים
- •200 גר כבש טחון
- •50 גר צימוקים
- •6 תמרים
- •6 שזיף שחור
- •2 ביצים
- •כוס פירורי לחם
- •כפית מוסקט טחון
- •קורט קינמון
- •קורט מלח
- •קורט ציפורן
- •כפית מרק עוף
- •קורט פלפל שחור
- •2 כפות שמן זית
- חומרים למילוי:
- •200 גר שקדי עגל
- •3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- •3 כפות כוסברה קצוצה
- •מלח ופלפל
- חומרים למצע הקוסקוס
- •500 גר קוסקוס להכנה קלה ומהירה – קוסקוס זה משפחה חמה
- •50 גר צימוקים
- •20 גר צנובר קלוי
- •2 תמרים קצוצים
- •4 משמש מיובש
- •טיפת תמצית מי ורדים
- •כורכום, מלח, פלפל, קינמון, מוסקט, ציפורן
- חומרים לרוטב:
- •4 כפות סילאן
- •חצי כוס יין אדום מתוק
- •מלח, פלפל שחור, מוסקט
אופן ההכנה
1.מעבדים את כל מרכיבי הרולדה לעיסה אחידה
2.משטיחים על ניילון נצמד
3.ממלאים בשקדי עגל שנצרבו על המחבת, עם מלח,פלפל, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות
4.עוטפים היטב בנייר כסף ואופים 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות
5.פורסים 3 פרוסות מהרולדה ומניחים על הקוסקוס המתובל בחומרים המופיעים מעלה
6.מכינים רוטב מהיין והסילאן ויוצקים מעל