עוגת דבש חגיגית ועשירה במיוחד
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת ראש השנה - מתכון משובח במיוחד לעוגת דבש עשירה, נימוחה, עסיסית וטעימה להפליא. ההכנה פשוטה וההצלחה מובטחת. שווה לנסות!
מרכיבים
- 180 גר' דבש (הכי פשוט לקנות צנצנת של 350 גר' ולהשתמש במחציתה לעוגה)
- 100 גר' (1/2 כוס) סוכר
- 75 גר' (בערך 1/3 כוס) שמן
- 2 ביצים
- 140 גר' (1 כוס) קמח תופח
- קמצוץ ציפורן
- קמצוץ מוסקט
- 1/4 כפית קינמון
- * התבלינים מעשירים מאוד את טעמה של העוגה אבל מי שלא אוהב תבלין כזה או אחר – יכול בהחלט לוותר ועדיין תתקבל עוגה מצויינת!
- 50 גר' (2/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
- 1/2 כוס תה חזק
- 1 תפוח קטן קלוף ומגורר דק
אופן ההכנה
בוחשים יחד (רצוי בקערת מערבל) דבש, סוכר, שמן וביצים.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם התבלינים ומוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה. בוחשים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
מוסיפים את התה, התפוח המגורר והאגוזים ומערבבים מעט עד שהאגוזים והתפוח מפוזרים בתערובת באופן אחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת.
לעוגה בתבנית עגולה עם חור – יש לכפול את הכמויות.
אופים בחום בינוני (175 מעלות) כשעה (תזכורת: את התנור מחממים מראש ומכניסים את העוגה רק כשהגיע לטמפרטורה הרצויה).
מצננים, מחלצים מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה חגיגית. מגישים לשולחן בסיום ארוחת החג או בבוקר החג או סתם כשמתחשק משהו טוב.
טיפ חשוב: עוגת דבש שומרת על טריותה היטב (בזכות הדבש). אין כל בעיה (ואפילו כדאי) להכין את העוגה יומיים- שלושה מראש ולשמור במקרר בכלי אטום היטב.
כשעה לפני ההגשה להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
חג שמח ושנה טובה!
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת
המלאכה 4, ביתן 3 (ליד הדואר), פארק תעשיות אפק, ראש העין
הצג טלפון
077-2043060
|