קבב פרסי
- זמן הכנה: 1.5 שעה
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
קציצות בשר בקר וכבש ברוטב אביבי
מרכיבים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 500 גרם בשר כבש טחון
- 200 גרם (4 יחידות) בצל
- 2 ביצים
- 1/4 חבילת פטרוזיליה (חתוך דק)
- 1/4 חבילת כוסברה (חתוך דק)
- 2 עלי סלרי (חתוך דק)
- 2 גזר חתוך רצועות
- 1 גמבה אדומה חתוך רצועות
- 1 גמבה צהובה חתוך רצועות
- 100 גרם קמח מצה
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מערבבים את הבשרים, מוסיפים קמח מצה, 2 ביצים פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, מלח, פלפל, מרק עוף, לפי טעם עד שמקבלים עיסה במרקם אחיד.
משמנים מגש של תנור. משמנים קצת את היד ומגלגלים קציצית בגודל כדורי טניס ומניחים על המגש.
מכניסים לתנור בחום של 180-200 מעלות כחצי שעה.
רוטב:
שמים בקערה חדשה כליטר מים ומוסיפים להם מלח, פלפל, מרק עוף ומערבבים.
מוציאים את הקציציות מהתנור מוסיפים את הרוטב עד שמכסה את הקציצות ומעל מפזרים גמבה, גזר וקצת ירק. מכניסים לתנור לעוד חצי שעה ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת שחרזאד
חנות המפעל: רחוב הקונגרס 52, ליד הקאמל קומדי קלאב, תל אביב
הצג טלפון
052-6561016
|