עוגת דבש ובירה שחורה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
נשר מאלט, מבית טמפו, מציעה מתכון מיוחד לראש השנה: עוגת דבש ובירה שחורה.
מרכיבים
- הרכיבים הדרושים לשתי תבניות מוארכות של 30 ס"מ:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס דבש
- 2/3 כוס שמן
- 1 כוס בירה שחורה נשר מאלט
- 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
- 3 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1 כפית קינמון טחון
- ½ כפית ציפורן טחון
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
- לציפוי (לא חובה): 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
הערה: כדאי ונוח להשתמש במקצפת יד במהירות נמוכה בשלבים 1-3.
1.מערבבים יחד את הביצים והסוכר כמה שניות.
2.מוסיפים שמן + דבש + בירה וטורפים היטב.
3.מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב.
4.מנפים יחד את הקמח + אבקת אפיה + מלח ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בכף עץ.
5.מוסיפים את התבלינים.
6.משהים כרבע שעה.
7.מחממים תנור לחום בינוני. לפני שמעבירים לתבנית, בוחשים שוב.
8.אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום.
9.מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך ומסדרים על העוגה את האגוזים.
10.אופים עוד 20-30 דקות (חום בינוני-נמוך) עד שקיסם יוצא נקי ויבש.