פרגית בשום, דבש וג'ינג'ר על סלט בורגול
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
משהו קטן על פרגית ובורגול:
רוב האנשים נוטים לחשוב שפרגית היא סוג של עוף קטן כשבפועל אין זה נכון ולמעשה פרגית זה היא הירך של העוף.
בורגול הוא סך הכל חיטה גרוסה ולא קטנית כפי שנהוג לחשוב.
מרכיבים
- 6 נתחי פרגית
- 200 גרם בורגול עבה
- 2 כפות סויה
- 4 כפות חומץ בן יין אדום
- צנצנת קטנה של דבש טהור
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 ג'ינג'ר קטן קצוץ
- מעט פפריקה מתוקה
- מעט כמון טחון
- מלח ופלפל
- עשבי תיבול, טימין, זעתר, אורגנו טרי וכו'
- שמן זית
אופן ההכנה
רוטב:
מחממים בסיר קטן את הדבש ומוסיפים את שאר הנוזלים. מערבבים קלות ומוסיפים את הג'ינג'ר והשום הקצוצים. מחממים על אש בינונית עד שהתערובת מצטמצמת בחצי אך גם להיזהר שהרוטב לא נשרף.
פרגיות:
לחמם את התנור ל- 200 מעלות. לערבב את שמן הזית עם התבלינים ולהבריש את הפרגיות. לחמם את המחבת, עדיף מחבת גריל אם יש, ולצלות את הפרגית כ-3 דקות לכל צד. לאחר הצליה להעביר לתנור שחומם מראש ל 6-7 דקות.
סלט בורגול:
את הבורגול מניחים בקערה ויוצקים לתוכה כוס מים רותחים, מכסים לכ-10 דקות בניילון נצמד. לאחר מכן מוסיפים כף שמן זית, מעט מלח, מעט כורכום, עלי טימין ואפשר גם להוסיף מעט עגבניות מיובשות קצוצות.
לערבב הכל ביחד.
הגשה:
במרכז הצלחת יוצקים את סלט הבורגול. את הרוטב מחממים מעט במחבת ומוסיפים את הפרגית על לחימום נוסף של 2 דקות ועל מנת שתקבל מעטפת יפה של הרוטב. מניחים את הפרגית על הבורגול, מקשטים במעט טימין או מיקרו ריחן ומגישים
המתכון באדיבות
|
חנות לה גוטה - גלריה לאירועים
יוסף ריבלין 18, נחלת שבע, ירושלים
הצג טלפון
02-6232322
|