מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מאפים צמחוניים> ראש השנה: חלת תמרים וסילאן לראש השנה

ראש השנה: חלת תמרים וסילאן לראש השנה

ראש השנה: חלת תמרים וסילאן לראש השנה

תיאור המתכון

שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה, מנדבת מתכון לחלת תמרים וסילאן לראש השנה, פשוטה להכנה, טעימה ומתאימה לארוחת החג

מרכיבים

אופן ההכנה

1. שמים בקערה של המיקסר קמח, סוכר, שמרים וקינמון ומערבבים עד לפיזור אחיד של החומרים היבשים.
2. מוסיפים את הביצה, הסילאן וממרח התמרים. ממשיכים לערבב ומוסיפים את השמן, המים והמלח.
3. מוסיפים את קוביות התמרים והאגוזים, לשים כדקה עד שהם מתפזרים בבצק.
4. מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד להתפחה של 45 דקות.
5. קולעים לחלה ומברישים בביצה. מפזרים שקדים או סוכר גבישי.
6. אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-40 דקות. בינתיים מצמצמים את הסוכר והמים עד ליצירת סירופ סמיך.
7. מוציאים את החלה מהתנור ומברישים במי סוכר לקבלת ברק.