מתכון לרה"ש: מרק קובה במיה
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שי עשאל, שף "חמים וטעים", החברה הישראלית למזון אתני מוכן.
מרכיבים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 כפות שמן
- 3 כפות רסק עגבניות
- 4\1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מיץ מ-1 לימון
- 2 ליטרים מים
- 1 כפות סוכר
- מלח ופלפל
- 2\1 ק"ג במיה (אפשרי קפואה)
אופן ההכנה
מטגנים בסיר את הבצל במעט שמן עד שיתרכך ויזהיב. מוסיפים את יתר החומרים ואת המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתחילים להכניס את הקובות לתוך המרק אחד אחד, עד שהן צפות למעלה (לא להכניס את כולם יחד), להמשיך ולבשל עוד כ-50 דקות (אין צורך להפשיר את הקובה).