מתכון לרה"ש: מרק קובה דלעת
- זמן הכנה: שעה-שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שי עשאל, שף "חמים וטעים", החברה הישראלית למזון אתני מוכן.
מרכיבים
- 5 כפות שמן
- 2 בצלים שמנמנים קצוצים
- 5 ענפי סלרי פרוסים
- 1-1 ורבע קג' דלעת חתוכה לקוביות גסות
- 5 עגבניות מרוסקות
- כף פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית כורכום
- מלח פלפל לטעמכם
- 1 חב' קובה למרק "חמים וטעים"
אופן ההכנה
מחממים את השמן ומאדים עד גוון זגוגי את הבצלים
מוסיפים את הסלרי ומאדים יחדיו למס' דקות.
מוסיפים את הדלעת לאידוי קל ולאחר מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים ( בערך ליטר )וחלק מהתבלינים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקובה מבית חמים וטעים אל הסיר וממתינים לרתיחה נוספת ורק לאחר מכן מערבבים את תבשיל.
לאחר הערבוב מנמיכים את האש ומבשלים 40-35 דקות לערך.
משלימים טעם ומגישים חם .