מתכונים טו באב: שטרודל תפוחי עץ
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מעדן של בצק במילוי תפוחים חם, המחמם גם את הלב, אי אפשר לעמוד בפיתוי המענג והטעים.
מרכיבים
- 6 עלי פילו
- 130 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר
- שתי כפיות קינמון
- 6 תפוחי עץ סמית
- ¼ כוס צימוקים
- ½ לימון סחוט
- כף קורנפלור
- אבקת סוכר\קינמון לקישוט
אופן ההכנה
1. להכנת מלית התפוחים נמיס את החמאה ונוסיף את הסוכר ותפוחי העץ ונבשלם במשך 8 דקות.
2. לאחר מכן נוסיף את הקינמון והקורנפלור ונערבב, ולסיום נוסיף את מיץ הלימון והצימוקים.
3. נחמם את התנור לטמפ' של 200 מעלות צלזיוס.
4. נניח את בצק הפילו בתבנית האפייה ונבריש עם מעט חמאה מומסת.
5. נפרוס את שש עלי הפילו לכל אורך התבנית ומעל נניח את מלית התפוחים.
6. נאפה בתנור במשך 25 דקות.
7. לאחר השלמת האפייה נקרר מעט את השטרודל ונפזר מעל אבקת סוכר או קינמון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פינגוין
הגעתון 31, נהריה
הצג טלפון
053-8094647
|