כבד אווז ברוטב פירות יער
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה-שלושת רבעי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכבד אווז ברוטב פירות יער ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- כבד אווז טרי מסוג א' – 150 ג' לסועד, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- מעט שמן
- להכנת הרוטב:
- 1/2 ק"ג תערובת של פטל, אוכמניות, דובדבנים ודומדמניות (נמכר קפוא בכל סופרמרקט)
- 5 כפות סוכר חום
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 1/2 כוס יין אדום
- 1/2 כוס גרנדין/מיץ רימונים
- 2 צייסרים של בוחא (תזקיק תאנים)
אופן ההכנה
1. לטגן את פרוסות כבד האווז עם מעט שמן, כדקה מכל צד.
2. הכנת הרוטב: לבשל את כל החומרים כ-20 דק' עד שהרוטב הופך סמיך ומקבל מרקם דומה לריבה.
3. הגשה:לשים 2 נתחים של כבד אווז ומעט רוטב. ניתן לקשט מעל בעירית קצוצה.