סברינת קוסקוס דק עם קצפת וניל ופטל טרי
- מתאים ל: 20 מנות אישיות או תבנית עגולה מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף אייל לביא, מסעדת רוקח 73.
מרכיבים
- חומרים לסברינת הקוסקוס:
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם שקדים טחונים
- 140 גרם קמח רגיל
- 280 גרם קוסקוס דק מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה" (לא מוכן/לא מבושל)
- 20 גרם אבקת אפיה
- 6 ביצים שלמות
- 200 מ"ל שמן תירס
- 40 מ"ל שמן זית איכותי
- ½1 כוסות מיץ תפוזים
- 1/2 כוס חלב
- גרידת קליפת תפוז אחד
- חומרים לסירופ:
- 1/2 ליטר מים
- 1/2 ק"ג סוכר
- 1 מקל קינמון
- 2-3 סטאר אניס
- חומרים לקצפת וניל:
- 3 מיכלים = 750 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 כפות גדושות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- חומרים להגשה:
- 1/4 כוס רום מאיירס כהה
- 2 חב' פטל טרי
אופן ההכנה
1. לחמם תנור ל- °C180.
2. לשמן את תבנית המאפינס בחמאה וסוכר.
3. את כל מרכיבי הסירופ לבשל בסיר קטן על אש נמוכה.
4. להביא לרתיחה ולבשל תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל סירופ דליל. לסנן ולשמור חם.
5. בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הסברינה בעזרת מטרפה.
6. כשהבלילה אחידה ליצוק אותה לתבנית עד ל 3/4 מגובה השקעים.
7. להכניס לתנור החם ולאפות כ-15 דקות עד שהעוגות מזהיבות ומתמצקות (כשקיסם עץ נשאר יבש).
8. להוציא מהתנור וליצוק את הסירופ החם מעל.
ליצוק את הרום מעל העוגות, לצנן, ולשמור להגשה.
9. הכנת קצפת וניל: במיקסר להקציף את השמנת, הסוכר והווניל - עד שמתקבלת קצפת יציבה.
לשמור להגשה.
הגשה:
לפרוס את הסברינות ב-2/3 גובה העוגה.
לזלף את הרום מעל העוגות ,כדי שיספגו את הטעמים.
להניח מעל כל בסיס כף עם קצפת וניל ולקשט עם 4-5 פטלים.
להשעין את החלק העליון של העוגה מעל הקצפת ולהגיש.
הערות
20 מנות אישיות או תבנית 28 עגולה אחת. את המנות האישיות ניתן לאפות בתבניות של מאפינס או בכלי אפיה אישיים.