Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> סברינת קוסקוס דק עם קצפת וניל ופטל טרי

סברינת קוסקוס דק עם קצפת וניל ופטל טרי

סברינת קוסקוס דק עם קצפת וניל ופטל טרי

תיאור המתכון

באדיבות שף אייל לביא, מסעדת רוקח 73.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לחמם תנור ל- °C180.
2. לשמן את תבנית המאפינס בחמאה וסוכר.
3. את כל מרכיבי הסירופ לבשל בסיר קטן על אש נמוכה.
4. להביא לרתיחה ולבשל תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל סירופ דליל. לסנן ולשמור חם.
5. בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הסברינה בעזרת מטרפה.
6. כשהבלילה אחידה ליצוק אותה לתבנית עד ל 3/4 מגובה השקעים.
7. להכניס לתנור החם ולאפות כ-15 דקות עד שהעוגות מזהיבות ומתמצקות (כשקיסם עץ נשאר יבש).
8. להוציא מהתנור וליצוק את הסירופ החם מעל.
ליצוק את הרום מעל העוגות, לצנן, ולשמור להגשה.
9. הכנת קצפת וניל: במיקסר להקציף את השמנת, הסוכר והווניל - עד שמתקבלת קצפת יציבה.
לשמור להגשה.

הגשה:
לפרוס את הסברינות ב-2/3 גובה העוגה.
לזלף את הרום מעל העוגות ,כדי שיספגו את הטעמים.
להניח מעל כל בסיס כף עם קצפת וניל ולקשט עם 4-5 פטלים.
להשעין את החלק העליון של העוגה מעל הקצפת ולהגיש.

הערות

20 מנות אישיות או תבנית 28 עגולה אחת. את המנות האישיות ניתן לאפות בתבניות של מאפינס או בכלי אפיה אישיים.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש