טבולה קוסקוס מלא ועשבי תיבול ירוקים עם טרטר מוסר ים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה-שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף אייל לביא, שף מסעדת רוקח 73
מרכיבים
- חומרים לטבולה:
- 1 כוס קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 2 כפות טרגון טרי קצוץ
- 2 כפות נענע קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- מיץ מלימון טרי שלם
- 3-4 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל שחור גרוס
- חומרים לטרטר:
- 250 גרם פילה מוסר נקי, ללא עור וללא עצמות
- 2 כפות בצל סגול קצוץ
- קורט זרעי שומר טחונים
- קורט פפריקה מעושנת
- מלח ים אטלנטי
- פלפל חריף טרי קצוץ (לפי הטעם)
- 3-4 כפות שמן זית איכותי
- חומרים לויניגרט לימון כבוש:
- 3 לימונים כבושים ללא החרצנים
- 1/3 כוס מים קרים
- 1/4 כפית כורכום
- 1 שן שום
- 3 כפות שמן זית איכותי
- קורט מלח
אופן ההכנה
אופן הכנת הטבולה:
להכין את הקוסקוס המלא לפי הוראות היצרן ולקרר היטב.
לערבב בקערה גדולה את כל מרכיבי הטבולה בעזרת היד, תוך כדי מעיכה עדינה והחדרת הטעמים לקוסקוס.
אופן הכנת הטרטר:
לקצוץ את פילה המוסר לקוביות קטנות ולהעביר לקערה גדולה.
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.
אופן הכנת הויניגרט:
לטחון בבלנדר את הלימונים עם המים, הכורכום והשום - עד לקבלת רוטב חלק.
להוסיף מלח לפי הטעם ושמן זית.
הערות
בעזרת תבנית צילינדר לחלק את הטבולה לצלחות ההגשה - למלא מחצית מגובה התבנית, ולדחוס בעזרת כף.
להוסיף מעל הטבולה את טרטר מוסר הים, ולהוציא את התבנית בזהירות.
לקשט עם ויניגרט הלימון הכבוש ועם סומק ולהגיש.