מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> קובה טלה וקוסקוס ברוטב עגבניות יין לבן וטימין

קובה טלה וקוסקוס ברוטב עגבניות יין לבן וטימין

קובה טלה וקוסקוס ברוטב עגבניות יין לבן וטימין

תיאור המתכון

המתכון באדיבות אייל לביא, שף מסעדת רוקח 73.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הקובה:
להכין את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (400 גרם לאחר בישול).
בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים היטב, תוך כדי החדרת המרכיבים זה לתוך זה.
ליצור קציצות עגולות ושטוחות, ולהניח במקרר למשך חצי שעה לפחות.

אופן הכנת הרוטב:
בסיר רחב לטגן בשמן הזית את הירקות (גזר, בצל וסלרי) למשך כ- 10 דקות, על להבה נמוכה.
להוסיף את השום והטימין, ולטגן יחד כ 2-3 דקות נוספות.
להוסיף את רסק העגבניות ולטגן שתי דקות נוספות.
להוסיף את העגבניות הקלופות והיין, ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
לתבל במלח פלפל לפי הטעם, ולבשל 5 דקות בלהבה בינונית.
להוסיף את קציצות הקובה, לבשל על אש נמוכה, מכוסה כ-10 דקות.
להפוך את הקציצות ולבשל כ- 5 דקות נוספות.

הערות

להגיש חם, עם עלי נענע טרייה קצוצים מעל, ופלח לימון לכל מנה.