פילה בקר על ירקות שורש מזוגגים ביין אדום וציר בקר
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: עד שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף רני אלבז
מרכיבים
- שני מדליוני פילה בקר במשקל 120 גר' ליחידה
- שמן זית מלח פלפל
- לירקות שורש המזוגגים:
- 2 גזרים חתוכים למקלות
- 2 שורש פטרוזיליה
- 2 שורש סלרי
- 2 בצלים סגולים חתוכים לסירות
- 1 בקבוק יין אדום קברנה יבש
- 1 יין פורט מתוק
- 1 תרמיל הל
- 1 כוכב אניס
- חצי כוס סילאן תמרים
- 2 גבעולי טימין
אופן ההכנה
מטגנים קלות את הירקות בשמן זית, לאחר מכן מוסיפים את היין, הפורט וסילאן התמרים ומבשלים על אש קטנה כ-חצי שעה עם כוכב האניס וההל ומניחים בצד עד שיתקרר מעט. לאחר מכן משמנים את הפילה בקר בשמן זית מלח פלפל ומניחים על הגריל {אפשר גם מחבת פסים} עד לדרגת עשייה רצויה.
הערות
הגשת המנה:
מניחים את ירקות השורש במרכז הצלחת ומעל את פילה הבקר ומעט מהנוזל של הירקות. אפשר לקשט בבצל ירוק מסולסל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סופרה
האורגים 9, אשדוד
הצג טלפון
08-8539539
|