מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> כרע עוף במשרה עשבי תיבול ורוטב יין אדום

כרע עוף במשרה עשבי תיבול ורוטב יין אדום

כרע עוף במשרה עשבי תיבול ורוטב יין אדום

תיאור המתכון

מתכון משודרג ביותר של כרעי עוף במשרה עשבי תיבול בגריל פחמי אורן על מצע פולנטה פריכה וברוטב יין אדום ופטריות שיטאקי.
המתכון באדיבות אמיר כלפון - שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת העוף:
1. לערבב הכל יחד ולהניח את הכרעיים במשרה כ-2-3 שעות לפני ההכנה.
2. מסדרים את הכרעיים עם המשרה בתבנית אפייה.
3. אופים בחום של 180 מעלות, כ-40-50 דקות.

הכנת הפולנטה:
1. בסיר מרתיחים את ציר העוף, מוסיפים מלח, פלפל לבן וקמח תירס.
2. בוחשים היטב בכף עץ עד לקבלת עיסה אחידה ומבעבעת.
3. מנמיכים את האש, ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מתמדת.
4. יוצקים את הפולנטה לתבנית אפייה בגובה של 1.5-2 ס"מ, ומיישרים בעזרת קלף ומניחים לקירור.
5. קורצים עיגולים בעזרת רינג בקוטר 10 ס"מ.
6. צורבים קלות את הפולנטות על הפלנצ'ה או בגריל.

הכנת הרוטב:
1. מחממים את הסיר עם שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
2. מוסיפים את הפטריות והג'ינג'ר ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את הסילאן ומקרמלים מעט.
4. מוסיפים את היין האדום וממרכזים עד להתנדפות האלכוהול.
5. מוסיפים את ציר הבקר, הטימין, עלי הדפנה ואת פלפל השאטה.
6. מתבלים במלח ופלפל.
7. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-50 דקות.
8. מתקנים טעם.

הערות

אופן הרכבת המנה:
1. במרכז צלחת הגשה מניחים "סטייק" פולנטה.
2. מעל מניחים את כרע העוף.
3. מטפטפים מעט רוטב שיטאקי מעל לכרע העוף ומסביב לצלחת