Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> מדליוני פילה בקר צרוב בגריל

מדליוני פילה בקר צרוב בגריל

מדליוני פילה בקר צרוב בגריל

תיאור המתכון

מדליוני פילה בקר צרוב בגריל בלוית קרם ארטישוק ירושלמי וקונפי שומר בניחוח אניס, ברוטב ציר בקר עם נגיעות אספרסו.
באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל - אחוזת בריאות וספא.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הבשר:
להשרות במשך כחצי שעה עד שעה את הבשר בתוך משרה הפלפל, שמן הזית והטימין.
להניח על הגריל למשך 2 דקות מכל צד.

הכנת קרם הארטישוק הירושלמי:
לחמם את שמן הזית בסיר רחב ולטגן את השום, הבצל, הארטישוק והטימין.
להוסיף את ציר הירקות וחלב הסויה.
להביא לרתיחה, ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.
לרסק בעזרת בלנדר ידני.
להוסיף מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.

הכנת קונפי השומר:
לסדר בסיר קטן את השומר, לצקת את שמן הזית ולהוסיף את שאר המרכיבים. להביא לסף רתיחה ולבשל עד לריכוך.

הכנת רוטב ציר הבקר:
לחמם במחבת שמן זית, להוסיף את בצלצלי השאלוט ולאדות מעט.
להוסיף את היין והטימין, ולצמצם לשליש הכמות.
להוסיף ציר בקר ודבש, את האספרסו ולתבל במלח ופלפל.
להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה לכחצי שעה נוספת.

הערות

הגשת המנה:
ליצור דמעה של קרם הארטישוק.
להניח את מדליוני הפילה בצד אחד של הצלחת ובצד השני את קונפי השומר.
לטפטף מעט רוטב על הבשר ומעט מהרוטב בצלחת.