מדליוני פילה בקר צרוב בגריל
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מדליוני פילה בקר צרוב בגריל בלוית קרם ארטישוק ירושלמי וקונפי שומר בניחוח אניס, ברוטב ציר בקר עם נגיעות אספרסו.
באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל - אחוזת בריאות וספא.
מרכיבים
- לבשר ולמשרה:
- 8 מדליוני פילה בקר במשקל 80 גרם
- פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
- 2 ענפי טימין
- לקרם ארטישוק ירושלמי:
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום קצוצה דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 450 גרם ארטישוק ירושלמי
- 3 ענפי טימין
- 200 מיל' חלב סויה
- ציר ירקות לכיסוי
- מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
- לקונפי שומר:
- 2 יחידות שומר נקיות וחתוכות לרבעים
- 1 כפית סוכר דמררה
- 1 ענף טימין
- מלח, פלפל צ'ילי
- שמן זית לכיסוי
- לציר בקר ואספרסו:
- 1 כף שמן זית
- 4 בצלצלי שאלוט חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כוס יין אדום
- 1 ענף טימין
- 1 כוס ציר בקר
- 1 כפית דבש
- 100 מיל' אספרסו
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
הכנת הבשר:
להשרות במשך כחצי שעה עד שעה את הבשר בתוך משרה הפלפל, שמן הזית והטימין.
להניח על הגריל למשך 2 דקות מכל צד.
הכנת קרם הארטישוק הירושלמי:
לחמם את שמן הזית בסיר רחב ולטגן את השום, הבצל, הארטישוק והטימין.
להוסיף את ציר הירקות וחלב הסויה.
להביא לרתיחה, ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.
לרסק בעזרת בלנדר ידני.
להוסיף מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
הכנת קונפי השומר:
לסדר בסיר קטן את השומר, לצקת את שמן הזית ולהוסיף את שאר המרכיבים. להביא לסף רתיחה ולבשל עד לריכוך.
הכנת רוטב ציר הבקר:
לחמם במחבת שמן זית, להוסיף את בצלצלי השאלוט ולאדות מעט.
להוסיף את היין והטימין, ולצמצם לשליש הכמות.
להוסיף ציר בקר ודבש, את האספרסו ולתבל במלח ופלפל.
להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה לכחצי שעה נוספת.
הערות
הגשת המנה:
ליצור דמעה של קרם הארטישוק.
להניח את מדליוני הפילה בצד אחד של הצלחת ובצד השני את קונפי השומר.
לטפטף מעט רוטב על הבשר ומעט מהרוטב בצלחת.