מרק בטטה עם קנידלעך ''קימל''
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 30 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק בטטה עם קנידלעך ''קימל'' ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1.5 ק''ג בטטה קלופה
- 3 שיני שום טריות, קלופות וקצוצות
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ טרי
- 1 כוס ציר ירקות
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית גרגרי כוסברה יבשה , קלויים מעט ומרוסקים (עלי ומכתש)
- לקניידעלך
- 1 כוס מים קרים
- 1 כוס קמח מצה
- 4 כפות שמן או מרגרינה
- מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הקניידלך ומשהים במקרר לחצי שעה.
2. בסיר בעל תחתית עבה מחממים את השמן. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד שהללו הופכים להיות שקופים. מוסיפים את הג'ינג'ר, הציר, הסוכר, המלח והתבלינים. מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה עד שהבטטה מתרככת מאוד.
3. מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר ומרסקים. מחזירים את המרק המרוסק לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה
4. יוצרים כדורים בידיים רטובות מעיסת הקניידלך (אם רך מידי, בעזרת 2 כפיות) ומבשלים במים רותחים, מומלחים 15 דקות, עד שיצופו
לקישוט: שפדו שני קניידלעך על ענף רוזמרין והגישו בתוך המרק.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר