כיסוני סלק במילוי סנט מור ברוטב שמנת ופרג
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון קל להכנה באדיבות השף גיא בן אשר, מסעדת גאיה בנימינה.
מרכיבים
- 2 סלקים בינוניים
- טבעות גבינת סנט מור (או כל גליל גבינת עיזים)
- 250 סמ"ק שמנת מתוקה
- 50 סמ"ק יין לבן
- קמצוץ פרג
- קמצוץ גרידת לימון
- מלח, פלפל לפי הטעם
- טבעות בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה
1. מבשלים את הסלק כשעה ומקררים אותו.
2. לאחר שהסלק התקרר חותכים אותו לפרוסות בעובי של ס"מ וחותכים שוב כל פרוסה, אך לא עד הסוף, כך שנוצר מעין כיסון (כמו במפרום).
3. ממלאים כל כיסון בטבעת גבינה בעובי רבע ס"מ.
4. במחבת רותחת שמים קוביית חמאה ומטגנים את כיסון הסלק כ-2 דקות מכל צד.
5. עם הפיכת הכיסונים לצידם השני מוסיפים את היין, השמנת, גרידת הלימון, המלח והפלפל.
6. מצמצמים את הנוזל כ-2 דקות.
7. סידור המנה: על צלחת נקייה מניחים את הכיסונים, מעליהם בוזקים את הפרג ומעטרים עם טבעות בצל ירוק. מגישים חם.
המתכון באדיבות
|
מסעדת גאיה ביסטרו בר
האמן פינת הטחנה, א.ת הרכבת בנימינה, בנימינה
הצג טלפון
04-6181818
|