מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות חמות> כיסוני סלק במילוי סנט מור ברוטב שמנת ופרג

כיסוני סלק במילוי סנט מור ברוטב שמנת ופרג

כיסוני סלק במילוי סנט מור ברוטב שמנת ופרג

תיאור המתכון

מתכון קל להכנה באדיבות השף גיא בן אשר, מסעדת גאיה בנימינה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מבשלים את הסלק כשעה ומקררים אותו.
2. לאחר שהסלק התקרר חותכים אותו לפרוסות בעובי של ס"מ וחותכים שוב כל פרוסה, אך לא עד הסוף, כך שנוצר מעין כיסון (כמו במפרום).
3. ממלאים כל כיסון בטבעת גבינה בעובי רבע ס"מ.
4. במחבת רותחת שמים קוביית חמאה ומטגנים את כיסון הסלק כ-2 דקות מכל צד.
5. עם הפיכת הכיסונים לצידם השני מוסיפים את היין, השמנת, גרידת הלימון, המלח והפלפל.
6. מצמצמים את הנוזל כ-2 דקות.
7. סידור המנה: על צלחת נקייה מניחים את הכיסונים, מעליהם בוזקים את הפרג ומעטרים עם טבעות בצל ירוק. מגישים חם.

המתכון באדיבות
מסעדת גאיה ביסטרו בר האמן פינת הטחנה, א.ת הרכבת בנימינה, בנימינה הצג טלפון