מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות קרות> סביצ'ה שרימפס על מצע ג'לי מלפפון, גבינת סנט מור וגרניטה ג'ין וטוניק

סביצ'ה שרימפס על מצע ג'לי מלפפון, גבינת סנט מור וגרניטה ג'ין וטוניק

סביצ'ה שרימפס על מצע ג'לי מלפפון, גבינת סנט מור וגרניטה ג'ין וטוניק

תיאור המתכון

מתכון של מאיר אדוני מתוך ''שבע ארוחות פיתוי''. מוגש במסעדת כתית.
180 קלוריות למנה

מרכיבים

אופן ההכנה

ג'לי:
מרסקים את המלפפונים בבלנדר, או סוחטים במסחטת מיצים. מתבלים במיץ לימון ובמלח לפי הטעם. ממיסים את אבקת הג'לטין במחבת (או במיקרוגל) עם 1/3 ממיץ המלפפון, ומחממים על להבה נמוכה כמה שניות, עד שהג'לטין נמס לגמרי.
מערבבים את הג'לטין המומס עם מיץ המלפפון. מרפדים תבנית מוס אישית בניילון נצמד, יוצקים לתוכה את המיץ ומאחסנים במקרר כמה שעות, עד שהג'לי נקרש לגמרי. אפשר לשמור במקרר עד יומיים.

גרניטה:
מערבבים את כל המרכיבים, מעבירים לתבנית ומאחסנים במקפיא 8 שעות לפחות, עד שנוצרים גבישים קפואים (חלבון הביצה ימנע הקפאה מוחלטת). מרסקים את הגרניטה במעבד מזון, מחזירים לתבנית ומקפיאים שוב כ-4 שעות, או עד השימוש.
סביצ'ה:
כ-10 דקות לפני ההגשה מערבבים את כל המרכיבים ומשרים בתוכם את השרימפס.

ההגשה:
הופכים את הג'לי על קרש חיתוך ומסירים את הניילון. קורצים ממנו שני ריבועים בגודל של כ-3 ס''מ ומניחים אותם בצלחות הגשה. מתבלים בשמן זית, במיץ לימון, במלח ובפלפל. בכל צלחת מניחים על הג'לי פרוסת גבינה ומעליה 2 שרימפס. מניחים על השרימפס (בעזרת כף גלידה) כדור גרניטה ומגישים.


קישורים:
לאתר מסעדת כתית