שבועות: סלט פסטה עם תרד וגבינת צאן
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות מנה שטורם, שף "ארומה ת"א".
מרכיבים
- 1 חבילה (500 ג') פסטה קצרה
- 2 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים
- 200 ג' עגבניות שרי חצויות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 חבילה (200 ג') עלי בייבי תרד, נקיים ושטופים
- 100 ג' זיתים שחורים מגולענים
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף תימין טרי קצוץ
- מלח, פלפל שחור
- 200 ג' גבינת צאן
- להגשה - מעט שמן זית
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים רותחים ומומלחים ע"פ הוראות היצרן. מסננים ומצננים במסננת תחת זרם מי ברז.
חותכים את הפלפלים לרצועות דקות. בעקרה מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהגבינה. שומרים במקרר מספר שעות על מנת שהטעמים יחדרו לפסטה.
פורסים את הגבינה דק ומניחים על הסלט.
לפני ההגשה מומלץ לרענן במעט שמן זית את הסלט ולהגיש בטמפרטורת החדר.