Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> אוזני המן במילוי תמרים

אוזני המן במילוי תמרים

אוזני המן במילוי תמרים

תיאור המתכון

מתכון ביתי לאוזני המן מבצק פריך וטעים עם מגוון אפשרויות למילוי: תמרים, אגוזים, פרג. מתכון מושקע ששווה לנסות.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הבצק
לחתוך לקוביות את החמאה. מערבבים בקערה/ מקציפים במערבל את קוביות החמאה עם הסוכר, החלמונים והביצה וקליפת הלימון, עד לקבלת תערובת קרמית. מורידים את מהירות העבודה של המיקסר ומוסיפים קמח ומיץ לסירוגין. כשהבצק מגובש מוציאים מהמיקסר, מחלקים ל- 4 כדורים, עוטפים כל אחד מהם בניילון נצמד ומשאירים במקרר ל-20 דקות.

הכנת המלית

מלית תמרים
מכניסים את חומרי המלית לסיר ומבשלים הכל על אש קטנה תוך כדי בחישה עד לריכוך וקבלת עיסה רכה אך לא נוזלית.
כאמור, אפשר להשתמש בממרח תמרים שקונים בקופסא, ואפשר בחבילה של תמרים מגולענים, מעוכים, שמגיעים בצורה יותר דחוסה ופחות לחה מהממרח. ואז צריך למעוך ולערבב בסיר קצת יותר ולהשתמש לעתים ביותר נוזלים לריכוך. היתרון – אלו תמרים בלי תוספות והמתקות.
להוריד מהאש, לצנן, לבדוק אם צריך לתקן טעם ע"י תוספת תבלינים / ברנדי / יין.

מפזרים מעט קמח על משטח העבודה, ומרדדים את הבצק על גביו לעובי של 3-4 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ (אפשר בכוס זכוכית). מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמלית וסוגרים את השוליים משלושה כיוונים לצורת אוזן המן. ממלאים כך את כל עיגולי הבצק.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים מעט קמח על תבנית האפיה, מניחים את אוזני המן ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק הופך זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. אם לא מגישים מיד מאחסנים בקופסה אטומה.

הכנת מלית הפרג:
מבשלים פרג, סוכר, יין, לימון וחמאה, מעל ללהבה בינונית. בוחשים את התערובת כ-10 דקות, עד שמתקבל מרקם רך. מוסיפים פירורי ביסקוויט לקבלת מרקם יציב ונוח למריחה. מכבים את האש ומצננים.
מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית גדושה מהמלית וסוגרים את השוליים משלושה כיוונים לצורת אוזן המן.

הכנת מלית האגוזים:
מערבבים אגוזים, צימוקים, סוכר ולימון.
מורחים כל עיגול בצק במעט דבש או ריבה, עורמים במרכזו מתערובת האגוזים ומהדקים את דפנות עיגול הבצק לאוזן המן.


קישורים:
קייטרינג
קייטרינג לאירועים