פנה קוטה ג'ינג'ר וחלבה
קייטרינג מזון מן הקיבוץ
29/04/2010
- מתאים ל: 8-10 מנות
- זמן הכנה: 4 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קינוח קרם איכותי על בסיס שמנת וג'לטין, מועשר בטעמי מנגו, ג'ינג'ר וחלבה. מרשים להגשה.
מרכיבים
- 2 מיכלים קצפת צמחית או שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 3 כפות חלבה
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- גרידת קליפת לימון מלימון אחד
- 2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
- 1 שקית ג'לטין (14 גר')
- 1/2 כוס מים פושרים
- 2 כפות ברנדי או קוניאק
- הרוטב
- 1 מנגו גדול
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
הכנת הפנה-קוטה:
מערבבים את הג'לטין עם המים הפושרים והברנדי בקערה קטנה ומשאירים ל- 5 דקות להתפחה וספיגת המים בג'לטין.
אח"כ מחממים בסיר כפול מעל מים חמים להמסה מלאה של הג'לטין.
מחממים את השמנת/שמנת צמחית בסיר בינוני עם החלבה והג'ינג'ר. מוסיפים את קליפת הלימון ומיץ הלימון – חימום, ללא רתיחה.
מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את תערובת הג'לטין ומחזירים לחימום נוסף. מערבבים היטב עד להמסת הג'לטין בתערובת, ומסירים מהאש. יוצקים לתוך הקעריות האישיות.
מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון והתקשות למשך שלוש שעות לפחות.
הרוטב:
מרסקים את המנגו בבלנדר, מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר עד לקבלת מחית חלקה. משאירים במקרר לצינון.
הגשה:
הופכים את הפנה-קוטה מהצלחת האישית לצלחת הגשה רחבה, יוצקים מספר כפות מרוטב המנגו מסביב על הצלחת. אם יש קושי להפוך ולהוציא את הפנה-קוטה מהכלי – אפשר להגיש בקערית האישית וליצוק את הרוטב מלמעלה.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:קייטרינגקייטרינג לאירועים