מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עוגת אלף שכבות

עוגת אלף שכבות

תיאור המתכון

עוגה חלבית משכבות בצק טורט אוורירי עם שקדים, שביניהן ומעליהן צפוי קצפת. עוגה עדינה, קלה להכנה, עשירה בטעם. מרשימה להגשה.

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים מנייר אפייה 12 עיגולים בקוטר של כ-20 ס"מ.
מערבבים ביחד את החמאה והסוכר ומוסיפים לתערובת את הביצים.
מוסיפים פנימה בתנועות קיפול את הקמח והשקדים המרוסקים.
מחלקים את התערובת ל-12 חלקים ומורחים מהתערובת על כל אחד מעיגולי הנייר. לצורך המריחה, רצוי להשתמש בסכין ולמרוח מן המרכז כלפי חוץ.
אופים את העיגולים בתנור בחום של 180-200 מעלות. כאשר העיגולים מוכנים וצבעם זהוב מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
מסירים את נייר האפיה מהעיגולים האפויים.
מקציפים את השמנת עם 4 כפיות סוכר ומניחים את העיגולים האחד על גבי השני כשביניהם שכבות קצפת.
מקשטים מעל בפרחי קצפת ועל כל אחד שקד שלם. אפשר לפזר במרכז אבקת קקאו.


קישורים:
קייטרינג
קייטרינג לאירועים