עוגת אלף שכבות
קייטרינג מזון מן הקיבוץ
29/04/2010
- מתאים ל: 10-12 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגה חלבית משכבות בצק טורט אוורירי עם שקדים, שביניהן ומעליהן צפוי קצפת. עוגה עדינה, קלה להכנה, עשירה בטעם. מרשימה להגשה.
מרכיבים
- 300 גרם קמח
- חבילה וחצי חמאה (300 גרם)
- 2 ביצים
- 500 גרם סוכר לבן
- 2 שקיות שמנת מתוקה (או יותר, לפי הצורך)
- 3 כפות שקדים מרוסקים
- אבקת סוכר
- 10-12 שקדים שלמים
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
חותכים מנייר אפייה 12 עיגולים בקוטר של כ-20 ס"מ.
מערבבים ביחד את החמאה והסוכר ומוסיפים לתערובת את הביצים.
מוסיפים פנימה בתנועות קיפול את הקמח והשקדים המרוסקים.
מחלקים את התערובת ל-12 חלקים ומורחים מהתערובת על כל אחד מעיגולי הנייר. לצורך המריחה, רצוי להשתמש בסכין ולמרוח מן המרכז כלפי חוץ.
אופים את העיגולים בתנור בחום של 180-200 מעלות. כאשר העיגולים מוכנים וצבעם זהוב מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
מסירים את נייר האפיה מהעיגולים האפויים.
מקציפים את השמנת עם 4 כפיות סוכר ומניחים את העיגולים האחד על גבי השני כשביניהם שכבות קצפת.
מקשטים מעל בפרחי קצפת ועל כל אחד שקד שלם. אפשר לפזר במרכז אבקת קקאו.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:קייטרינגקייטרינג לאירועים