קציפת מסקרפונה

קציפת מסקרפונה

תיאור המתכון

קציפה (סופלה) על בסיס שמנת וגבינת מסקרפונה עדינה. מתכון על בסיס בישקוטים טבולים בשוקולד וקוניאק בליווי דובדבנים. קינוח מרשים ואיכותי.

מרכיבים

אופן ההכנה

מקציפים חצי מכמות השמנת המתוקה.
מוסיפים את הסוכר וגבינת המסקרפונה אל השמנת בתנועות קיפול עדינות ואיטיות.
מוסיפים גם את קליפת הלימון ומניחים בצד.

ממיסים בסיר את השוקולד המריר ביחד עם החמאה וחצי כוס שמנת מתוקה. מורידים מהאש ומצננים בצד.
טובלים את הבישקוטים בשוקולד המומס ומצפים אותם עד חצי מגובהם.
מסדרים בתבנית ההגשה את הבישקוטים כשהם עומדים ונשענים על הדפנות. מניחים גם כמה בישקוטים כך שיכסו את קרקעית הכלי.
מטפטפים על כל הבישקוטים קוניאק ומניחים מעליהם, בתחתית התבנית, 1/3 מכמות תערובת השמנת והמסקרפונה.
מניחים מעל המסקרפונה שכבה נדיבה של דובדבנים ומכסים בשאר המסקרפונה.
שופכים על הכל את שארית השוקולד המומס ומניחים במקרר למשך שעתיים לפני ההגשה.


קישורים:
קייטרינג
קייטרינג לאירועים