מלבי פיסטוק וריבת חבושים
קייטרינג מזון מן הקיבוץ
29/04/2010
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 4 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מלבי – קינוח עדין על בסיס שמנת, מתובלן במי ורדים. המתכון הזה מועשר בפיסטוקים וריבת חבושים ביתית. קינוח קריר אידיאלי לקיץ.
מרכיבים
- 350 מ"ל שמנת מתוקה (כ-1.5 כוסות)
- 300 מ"ל חלב (1/4 1 כוסות)
- 150 גר' סוכר
- 3 טיפות תמצית מי ורדים
- 1 כפית אמרטו (או ליקר שקדים אחר)
- 50 גר' פיסטוקים טחונים
- 14 גר' ג'לטין
- 1 חבוש בגודל בינוני
- 1 כוס סוכר
- מקל קינמון
אופן ההכנה
הכנת המלבי:
מרתיחים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, מי הוורדים והאמרטו . מורידים מהאש ומצננים כך שהתערובת נשארת חמימה, ומוסיפים את הג'לטין.
יוצקים לקעריות אישיות ומכניסים למקרר למשך שלוש שעות.
הכנת הריבה:
מבשלים את החבוש עם כוס מים רותחים, הסוכר והקינמון על אש קטנה במשך כחצי שעה.
מקררים לטמפרטורת החדר.
הגשה:
מוציאים את קעריות המלבי מהמקרר, יוצקים מעליו את רוטב החבושים, מקשטים במעט פיסטוק טחון ומגישים.
קישורים:קייטרינגקייטרינג לאירועים