דג אדמונית
- מתאים ל: 2 מנות מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לדג אדמונית ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 250 גר' פילה אדמונית
- 200 גר' תפו"א פריזיאן (תפו"א קטנים)
- לרוטב עשבי תיבול: 5 שיני שום, טימין, רוזמרין, נענע, מיץ לימון, יין לבן, מלח ופלפל שחור גרוס, שמן זית, פטרוזיליה- לטחון הכול במעבד מזון.
אופן ההכנה
לצלות את הדג על פלנצ'ה (מחבת חשמלית) משומנת היטב, לפזר על הדג מלח ופלפל שחור גרוס. למרוח את עשבי התיבול על חלקו העליון של הדג ולהעביר לתנור גריל בחום 250 מעלות על תבנית משומנת למשך 4 דקות.
את תפוחי האדמה לרכך בסיר עם מים, להוציא מהמים, להוסיף פרוסות שום, רוזמרין טימין, מלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית. מכניסים לצלייה בתנור למשך 5דקות.
להגיש ביחד עם הדג.