סלט קוסקוס מלא ולבנה בשמן זית - מיוחד לשבועות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט קיץ מרענן, בעל טעמים חזקים וצבעים מרעננים.
באדיבות השף גיא פרץ.
מרכיבים
- 350 גר קוסקוס מלא - מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 4 עגבניות קצוצות דק ומסוננות
- 5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 1 כף נענע קצוצה
- 5 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
- 5 צנוניות פרוסות דק
- חצי בצל סגול קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון 1
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- רבע כפית סומק
- 12 כדורי לבנה בשמן זית
- חצי כפית זעתר טחון
- לאפה
אופן ההכנה
1. מניחים את הקוסקוס המלא בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
2. את הלאפה חותכים לקוביות, מוסיפים שמן זית, ואופים בתנור למשך 4 דקות לייבוש ויצירת קרוטונים.
3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים יחד (כולל הקוסקוס).
4. מעטרים בכדורי לבנה ומפזרים מעל סומק וזעתר.