עצמאות: פילה בקר ותאנים במילוי שקדי עגל - מיוחד ליום העצמאות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי - שעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מתכון מיוחד של פילה בקר ותאנה במילוי שקדי עגל, על מצע של טנזיה.
באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת "כדיתא".
מרכיבים
- מרכיבים לפילה בקר:
- 4 יחידות פילה בקר במשקל 150 ג' ליחידה
- 4 תאנים
- 100 ג' שקדי עגל
- 2 כפות שמן זית
- 3 פטריות שמפיניון
- 1 בצל שאלוט קצוץ
- מלח
- פלפל
- מרכיבים לטנזיה:
- 3 תאנים
- 3 תמרים
- 1/4 כוס צימוקים
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- 2 כפות סילאן
- 1/2 בצל
- 1/2 כוס יין אדום
אופן ההכנה
הכנת הבשר:
מתבלים 4 יחידות פילה בקר במלח גרוס ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
מחממים מחבת ומטגנים את בצל השאלוט בשמן זית.
מוסיפים את שקדי העגל, קוצצים את הפטריות ומוסיפים מלח ופלפל. מורידים מן האש ומניחים בצד.
הכנת התוספת:
חוצים את 4 התאנים בסכין במרכזן וממלאים במילוי שטיגנו במחבת.
הכנת הטנזיה:
חותכים את הפירות היבשים בחיתוך גס, מניחים את הפירות והבצל במחבת, ומוסיפים את היין והסילאן.
מטגנים עד 8 דקות על אש נמוכה ומתבלים בפלפל שחור גרוס.
הכנת המנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. צולים את פילה הבקר על מחבת ברזל (2 דקות צריבה מכל צד).
מניחים את הטנזיה במגש האפייה ולצידה את התאנים הממולאות. מכניסים לתנור למשך 5 דקות.
מוציאים מן התנור ומסדרים על צלחת ההגשה בסדר הבא: מנת הטנזיה במרכז, פילה הבקר מעליה, ובראש הערימה התאנים הממולאות. לסיום - יש לבזוק על המנה מן הרוטב של הטנזיה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת כדיתא
מושב תימורים, תימורים
הצג טלפון
08-8582037
|