עצמאות: מאפה טלה ממולא ליום העצמאות
- מתאים ל: 5-7 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מקורי, חגיגי ואיכותי.
באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת "כדיתא".
מרכיבים
- מרכיבים לטלה:
- חבילת עלי פילו
- טחינה גולמית
- סילאן
- פיסטוקים קצוצים
- מרכיבים לסנייה:
- 1 ק"ג בשר טלה טחון
- 2 בצל קצוץ
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית בהרט, הל וכמון
אופן ההכנה
בסיר מטגנים את הבצל עד שמזהיב. לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עם הבצל, מערבים תוך כדי הבישול.
מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד לסגירה מלאה של הבשר.
מערבבים ומסירים מן האש.
לוקחים עלה פילו, חוצים אותו ל-2, מניחים במרכזו את הבשר (במשקל של 120 ג'), ועוטפים לצורה של ריבוע.
מניחים במגש אפייה את מנת המאפה, משמנים ומתבלים במלח ופלפל, ומכניסים לתנור. אופים במשך 4 דקות.
במקביל, משרטטים עיגול עם הטחינה הגולמית על צלחת ההגשה.
מזלפים בצורת שתי וערב את הסילאן ומפזרים פיסטוק קצוץ מעל לצלחת.
מניחים את מהאפה במרכז הצלחת ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת כדיתא
מושב תימורים, תימורים
הצג טלפון
08-8582037
|