נתח פורטרהאוס בבירה
- מתאים ל: 4-5 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי - שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
נתח פורטרהאוס מיושן בבירה בהכנה ביתית. מתכון מיוחד, באדיבות מסעדת NG.
מרכיבים
- נתח פורטרהאוס מיושן של עגל במשקל 1.2 - 1.6 ק"ג מקצבייה
- כוס בירת אייל
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מפרזים מלח ופלפל על גבי נתח הפורטרהאוס.
במחבת סטייקים מברזל או על הגריל סוגרים את הנתח מ-2 צדדיו, כ-7 דקות מכל צד.
מורידים מהאש, חותכים לאורך העצם ומפרידים את הסינטה מהפילה.
חותכים ל-2 את הפילה ואת הסינטה פורסים בעובי של אצבע וחצי.
מפזרים על מחבת הגריל מלח ופלפל, מסדרים את עצם הסינטה והפילה חזרה למצבם המקורי בתוך המחבת. את הסינטה יש לסדר כמניפה אחד ליד השני.
מניחים קוביות חמאה על גבי הנתח ומפזרים שוב מלח ופלפל.
יוצקים את הבירה לתחתית המחבת ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, למשך 6 דקות או יותר, תלוי במידת העשייה הרצויה.
מוציאים מהתנור ומניחים על להבה של גז עד שהחמאה המומסת מתחילה לרתוח.
אוספים עם כף את החמאה כשהיא רותחת ושופכים על הבשר מספר פעמים.
מגישים כאשר החמאה עדיין רותחת ומבעבעת.