שיפודי חזה מולארד על מצע קוסקוס
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעתיים וחצי (כולל זמן המתנה)
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה מצוינת של שיפודי חזה מולארד בתוספת קוסקוס .
המתכון באדיבות שף אמיר כלפון, שף אחוזת הבריאות והספא יערות הכרמל.
מרכיבים
- לחזה מולארד:
- 2 חזה מולארד חתוך לקוביות של ס"מ * ס"מ
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף ג'ינג'ר מגורר
- 1 כף למון גראס קצוץ דק
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- גרידת לימון מלימון אחד
- לקוסקוס:
- 120 ג' קוסקוס מלא להכנה קלה ומהירה - מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 40 ג' שבבי שקדים קלויים
- 40 ג' אגוזי פקאן גרוסים וקלויים
- חצי כוס צימוקים
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כפית קינמון
- קורט ציפורן
- מלח ופלפל
- 30 ג' מרגרינה "מזולה" מומסת
אופן ההכנה
משפדים את קוביות חזה המולארד על שיפודים סיניים. מערבבים יחד את כל מרכיבי המשרה של השיפודים ומניחים את השיפודים בתוף זה למשך כשעה עד שעתיים.
שמים בקערה את הקוסקוס ומוסיפים 2 כוסות מים פושרים. משרים למשך 10 דקות ומסננים את המים במידה ונשארים.
שמים בקערה את הקוסקוס עם השקדים, האגוזים, הצימוקים, סוכר חום, קינמון, ציפורן, מלח ופלפל והמרגרינה המומסת.
מערבבים ומעבירים לתבנית אפיה מכוסה למשך 30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
מניחים את שיפודי חזה המולארד על מחבת כבדה או על גריל פחמים, בערך 3 דקות מכל צד, עד למצב Medium Well.
שמים במרכז הצלחת חופן מהקוסקוס ושמים מעל את שיפודי המולארד.