חזה עוף צלוי בתוספת קדירת ירקות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
חזה עוף צלוי עם רוטב שום רומני בתוספת קדירת ירקות.
המתכון מוגש באדיבות "דורות" - מוצרי שום ותיבול
מרכיבים
- לחזה עוף:
- 4 חזות עוף
- 3 כפות שום רומני "דורות"
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל
- לקדירת ירקות:
- 2 קישואים חתוכים לרצועות בעובי 0.5 ס"מ
- 12 יחידות בצלי פנינה קלופים
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות בעובי 0.5 ס"מ
- 200 ג' שעועית ירוקה (קפואה או טריה)
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
- 12 פטריות שמפיניון קטנות שלמות
- 1 קופסת תחתיות ארטישוק
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות שום רומני "דורות"
- 1/2 כוס יין לבן
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
אופן ההכנה - חזה עוף צלוי:
מערבבים בקערה את שמן הזית עם 3 כפות השום הרומני ומוסיפים מלח ופלפל.
מכניסים את חזה העוף לקערה, מערבבים במרינדה ומקררים כשעה במקרר.
לאחר שעה - מוציאים מהמקרר וצולים את חזה העוף על מחבת גריל משני הצדדים.
אופן הכנת קדירת הירקות:
מחממים בסיר בינוני שמן זית ומכניסים לתוכו גזרים, בצלי פנינה, קישואים, שעועית ירוקה, פטריות, פלפלים ותחתיות ארטישוק.
מערבבים את הירקות בעזרת כף עץ על אש גבוהה, מוסיפים את רוטב השום הרומני ומערבבים.
מוסיפים את היין הלבן ומתבלים במלח פלפל.
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
מניחים את חזה העוף לצד הירקות ומגישים.