מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> חזה עוף צלוי בתוספת קדירת ירקות

חזה עוף צלוי בתוספת קדירת ירקות

חזה עוף צלוי בתוספת קדירת ירקות

תיאור המתכון

חזה עוף צלוי עם רוטב שום רומני בתוספת קדירת ירקות.
המתכון מוגש באדיבות "דורות" - מוצרי שום ותיבול

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה - חזה עוף צלוי:
מערבבים בקערה את שמן הזית עם 3 כפות השום הרומני ומוסיפים מלח ופלפל.
מכניסים את חזה העוף לקערה, מערבבים במרינדה ומקררים כשעה במקרר.
לאחר שעה - מוציאים מהמקרר וצולים את חזה העוף על מחבת גריל משני הצדדים.

אופן הכנת קדירת הירקות:
מחממים בסיר בינוני שמן זית ומכניסים לתוכו גזרים, בצלי פנינה, קישואים, שעועית ירוקה, פטריות, פלפלים ותחתיות ארטישוק.
מערבבים את הירקות בעזרת כף עץ על אש גבוהה, מוסיפים את רוטב השום הרומני ומערבבים.
מוסיפים את היין הלבן ומתבלים במלח פלפל.
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

מניחים את חזה העוף לצד הירקות ומגישים.