מתכון לפסח: אורז אדום עם פול ואפונה
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
זהו מתכון מסורתי לאורז בעדות המזרח. נהוג להכינו לערב פסח וכן במהלך חול המועד פסח.
מרכיבים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כוס פול ירוק
- 1 כוס אפונה ירוקה
- 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
- 1/2 כוס עגבניות מרוסקות
- 2 כוסות אורז יסמין שטוף
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 3 כוסות מים
אופן ההכנה
לחמם סיר גדול ושטוח. להוסיף את השמן ואח"כ את הבצל. לאחר טיגון קל יש להוסיף סלרי, עגבניות, פפריקה, אפונה, פול ואת האורז ולערבב כ- 2 דקות. להוסיף 3 כוסות מים ואת המלח והפלפל לפי הטעם ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כ- 20 דקות נוספות.
המתכון באדיבות
|
חנות ספייסס
ביל''ו סנטר, מתחם ביל''ו, קרית עקרון
הצג טלפון
053-8094729
|