מתכון לפסח: צלעות טלה בציפוי אגוזי פיסטוק ורושטי תפוחי אדמה ברוטב מרלו
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון לפסח: צלעות טלה בציפוי אגוזי פיסטוק ורושטי תפוחי אדמה ברוטב מרלו ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 16 צלעות טלה (4 צלעות למנה)
- 2 תפוחי אדמה לא מבושלים מגורדים לרצועות
- 2 שיני שום
- 1 שורש סלרי מגורד לרצועות
- 100 גרם אגוזי פיסטוק גרוסים
- 2 גזרים קטנים קלופים ומורתחים
- 4 קישואים קטנטנים מושרים במים חמים
- 0.5 כוס שמן זית
- 4 עלי תימין
- 1.5 כוסות יין מרלו
- 1 ביצה
- קורט מלח
- קורט פלפל
אופן ההכנה
תבלו את הטלה במלח ובפלפל. חממו מחבת והשחימו את צלעות הטלה משני צדיהן. כעת משחו את צלעות הטלה בביצה וצפו באגוזי פיסטוק גרוסים. אפו בתנור למשך 15 דקות. בשלו את היין במחבת שבה הושחמו צלעות הטלה. הוסיפו את השום ואת התימין ובשלו עד שהיין יצטמצם בחצי והרוטב יעשה סמיך. בינתיים חממו מחבת קטנה. ערבבו את תפוחי האדמה ואת הסלרי בקערה ותבלו במלח ובפלפל. טגנו את התערובת (במחבת שחוממה מראש) משני צדיה, עד שהרושטי מוכנה. טגנו את הגזרים ואת הקישואים במעט שמן זית ותבלו במלח ובפלפל.
הערות
להגשה:
הניחו את הרושטי במרכז הצלחת. מעליה הניחו את הגזרים ואת הקישואים. הניחו את צלעות הטלה לאורך שפת הצלחת והקיפו אותן ברוטב היין, השום והתימין. הגישו חם.