מתכון- דניס דיאטתי ברוטב מרווה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של מנחם כץ מארטישוק- מסעדה מקדמת אמנות
500 קלוריות למנה
מרכיבים
- 6 דגי דניס (300 גר' כל דג) , נקיים ומקושקשים
- 300 מל' יין לבן משובח
- 1 כפית חמאה
- 1 כפית שום כתוש
- 3 עלי מרווה קצוצים
- 1/2 כוס קוביות עגבנייה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס מיץ עגבנייה
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. מצמצמים את היין הלבן עם מיץ העגבניות לחצי, ממיסים פנימה את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את שאר המצרכים.
2. ממליחים ומפלפלים את הדגים, מניחים על תבנית מכוסה בנייר פרגמנט ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200-230 מעלות) לכ 15-20 דקות. מגישים עם הרוטב.