Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> מתכון לפסח: בראוניז לפסח

מתכון לפסח: בראוניז לפסח

מתכון לפסח: בראוניז לפסח

תיאור המתכון

אפיה בפסח אינה משימה בלתי אפשרית. לפניכם גרסה לפסח של בראוניז מעולים - הכנתם אינה מסובכת והתוצאה גורפת מחמאות. באחריות!

מרכיבים

אופן ההכנה

ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החמאה. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את הליקר לשוקולד ומערבבים היטב.
במקביל מערבלים (אפשר במיקסר) את הביצים והסוכר (שימו לב: לא מקציפים אלא מערבלים בעזרת הבוחשן עד שהסוכר נמס והתערובת מבהירה מעט. אנחנו לא מחפשים כאן נפח).
מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים עם הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט, רק עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת. יש להמנע מערבוב יתר בשלב זה.
מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 25X30 ס"מ בערך מרופדת בנייר אפיה. גובה התערובת בתוך התבנית צריך להיות כ-2.5 ס"מ.
מפזרים מעל את האגוזים או השוקולד-צ'יפס.
אופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). הבראוניז מוכנים כאשר הקרום העליון שלהם מתבקע, אך התוך עדיין רך. מבחן הקיסם לא נועד לכאן, הבראוניז אמורים להיות לחים, ויתקשו רק לאחר קירור. חשוב מאוד להמנע מאפיית יתר!
בגמר האפיה – מצננים את התבנית עם הבראוניז ומעבירים למקרר למספר שעות לקירור מוחלט. רק כאשר הבראוניז קרים לגמרי חותכים לריבועים.
מגישים וזוכים לתהילת עולם.

אחסון (אם נשאר משהו): בקופסה סגורה במקרר. כדאי להפריד בין השכבות בנייר שעווה או ניילון נצמד.

חג שמח ובתאבון!

הערות

אפיה בפסח אינה חייבת להיות משימה בלתי אפשרית.
בשוק קיימים היום קמחים שונים לעוגות, כשרים לפסח, שיכולים להוות תחליף ראוי לקמח רגיל כמעט בכל עוגה, ובעיקר בעוגות בהן כמות הקמח אינה מרובה, יחסית.
בחרנו לשתף אתכם במתכון של בראוני'ז, אחד המוצרים הנמכרים ביותר בקונדיטוריה.
כאן מובאת גרסה לפסח, אך גם אחרי החג אפשר לאפות עם קמח רגיל ולהמשיך להנות מעוגיות משובחות במיוחד בכל ימות השנה.
ההכנה אינה מסובכת והתוצאה גורפת מחמאות. באחריות!

המתכון באדיבות
קונדיטוריית שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת המלאכה 4, ביתן 3 (ליד הדואר), פארק תעשיות אפק, ראש העין הצג טלפון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש