פרחי זוקיני ממולאים בדג ים וצפים במיסו ושיטאקי
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". מנה חגיגית ומאד מרשימה, שיש להתכונן להכנתה. את פרחי הזוקיני כדאי להזמין מראש אצל הירקן,
ומיסו לבן (פולי סויה מותססים עם אורז) יש לקנות בחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק.
מרכיבים
- 12 פרחי זוקיני למילוי
- למלית דג
- 350 גרם פילה דג (דניס, פרידה, לוקוס) ללא עור ועצמות
- 1 כף ג'ינג'ר מגורר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום כהה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- למרק
- חצי ליטר (כ 2- כוסות) ציר דגים
- 2 כפות מירין*
- 1 כף מיסו לבן*
- 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
- 20 פטריות שיטאקי חתוכות לרצועות
- *ניתן להשיג במעדניות ובמכולות סיניות
אופן ההכנה
1. מכינים את המלית. קוצצים את הדג לקוביות קטנות ומערבבים עם שאר החומרים. טועמים
ומתקנים תיבול.
2. ממלאים את פרחי הזוקיני. פותחים את הפרחים בעדינות וממלאים אותם במלית בעזרת שק זילוף
או בכפית. ממלאים כך את כל הפרחים. העלה עדין ויש להיזהר שלא ייקרע.
3. מכינים את המרק. מביאים לרתיחה את ציר הדגים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את המיסו
ומערבבים בעזרת מטרפה.
4. מניחים בזהירות את פרחי הזוקיני בתוך המרק ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות.
5. מרכיבים את המנה. מסדרים שלושה פרחי זוקיני בכל צלחת, יוצקים עליהם את המרק, מוסיפים
בצל ירוק ורצועות שיטאקי ומגישים מיד.
קיצור דרך
אם אין ציר דגים, אפשר להכין ציר מאצת קונבו* שרויה במים חמים, או, לחילופין, להשתמש באבקת
מיסו להכנה מהירה.