נתחוני צ'אך מוקפצות על אורז לבן
- מתאים ל: 4 מנות גדולות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות אבי שטייניץ עבור "אדום אדום
מרכיבים
- 800 גר' צ'אך "אדום אדום"
- 6 כפות שמן זית
- מלח פלפל גרוס
- 3 יח' בצל לבן בינוני
- 1/2 צ'ילי אדום פרוס
- 4 ענפי טימין מופרדים לעלים
- 4 כפות גרגרי כוסברה כתושים וקלויים קלות במחבת יבשה
אופן ההכנה
1. את הצ'אך חותכים לנתחים דקים, מניחים בקערת ערבוב, מתבלים במלח ופלפל ומגרדים במגרדת בצל, מערבבים ומניחים במקרר ללילה (הבצל עוזר בריכוך הנתחונים).
2. מכינים אורז לבן, כאשר הוא מוכן מתחילים בהכנת המנה...
3. את 2 הבצלים פורסים לפרוסות דקות, מטגנים במחצית מכמות השמן את הבצל להזהבה, מניחים בקערה.
4. את הנתחונים מטגנים בזריזות ב-2 עד 3 סבבים במחבת לוהטת להשחמה קלה בטיגון זריז, מוסיפים לקערה עם הבצל המטוגן, בסיבוב השני מוסיפים גם את הצ'ילי.
5. משלימים טעם בקערה, זורים על האורז את הכוסברה והטימין ואת הנתחונים מעל.