עלי וייסבראטן על סלט שעועית ירוקה, עגבניות מיובשות ושקדים
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות אבי שטייניץ עבור "אדום אדום"
מרכיבים
- 400 גר' וייסבראטן "אדום אדום"
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל גרוס
- לסלט:
- 400 גר' שעועית ירוקה טרייה
- 3/4 כוס עגבניות שרי מיובשות
- גרידת לימון מלימון אחד
- 100 גר' שקדים מולבנים חצויים
- חבילה רוקט
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה
1. פורסים את הנתח לפרוסות הדקות ביותר שניתן, משטחים בעזרת הסכין או פטיש שניצלים.
2. מורחים את הפרוסות הדקות בשמן זית מצידם העליון ממליחים ומפלפלים .
3. את כל חומרי הסלט מניחים בקערת עירבוב, מתבלים ומניחים במערום על 4 צלחות סלט.
4. מחממים היטב מחבת פסים ומושחים במעט שמן זית, צורבים את הנתחים בזריזות משני צידיהם, אין צורך לטגן יתר על המידה, ברגע שהצבע משתנה הופכים מיד ולאחר כ- 20 שניות מניחים על הסלט, מגישים מיד.
הערות
חשוב מאוד להכין את הסלט ולהניח בצלחת לפני צריבת הבשר.
על הבשר להיות מוגש ממש עם צאתו מהמחבת.