עופיונים מזוגגים ברכז רימונים וקונפיטורת משמש על מצע גזר גמדי
- מתאים ל: 4-6 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
עופיונים פריכים ועסיסיים על מצע גזר גמדי מתקתק ומזוגג – מנה עיקרית מנצחת לערב החג.
המתכון באדיבות שי לי ליפא אנגל לחברת "סנפרוסט"
מרכיבים
- 1 שקית גזר גמדי מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)
- 2 עופיונים טריים
- מלח, פלפל שחור, גרוס
- לזיגוג:
- 1/3 כוס רכז רימונים
- 2 כפות גדושות קונפיטורת משמש
- 2-3 שיני שום, כתושות
אופן ההכנה
1. מוציאים את העופיונים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
2. מערבבים את כל חומרי הזיגוג בקערה.
3. מניחים את הגזר בתבנית, יוצקים מעליו מחצית מתערובת הזיגוג (את השאר שומרים לעופיונים), ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
4. מורחים את העופיונים ביתרת התערובת, ממליחים, מפלפלים ומניחים על הגזר.
5. צולים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צלסיוס עד שהעופיונים זהובים והגזר מזוגג, הופכים את העופיונים ומערבבים את הגזר במהלך הצלייה.