Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות בשריות> תחתיות ארטישוק במילוי כבש וצנוברים

תחתיות ארטישוק במילוי כבש וצנוברים

תחתיות ארטישוק במילוי כבש וצנוברים

תיאור המתכון

אי אפשר בלי כבש בחג – כאן במנה ראשונה ואלגנטית שתקצור המון מחמאות.

המתכון באדיבות שי לי ליפא אנגל לחברת "סנפרוסט"
צילום: דן לב

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לממולאים: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה. ממלאים את תחתיות הארטישוק תוך יצירת גבעה קטנה של מלית, מהדקים היטב וטובלים את הצד הממולא בקמח.
2. מחממים שמן במחבת על להבה בינונית, מניחים את הממולאים כשצידם המקומח כלפי המחבת ומטגנים כ-2 דקות עד הזהבה.
3. לרוטב: מחממים סיר רחב ושטוח על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד התרככות.
4. מוסיפים מים, יין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה (מפלס הנוזלים בסיר צריך להיות בגובה של כ-1/2 1 ס"מ, במידה והוא נמוך מכך מוסיפים מעט מים).
5. מסדרים את הממולאים בסיר הרוטב, כשצד המלית פונה כלפי מעלה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה.

לפני ההגשה מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון על הממולאים.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש