כדורי פרגית בציפוי ורוטב לבנדר
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות מישל בן שטרית, שף מלונות ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים.
מרכיבים
- מצרכים לרוטב לבנדר:
- 200 מ"ל ציר בקר או עוף מרוכז
- 30 גרם פרחי לבנדר
- 20 גרם סילאן (דבש תמרים)
- מצרכים לפרגית:
- 500 גרם פרגיות ללא עור, טחון גס
- 1 בצל שלוט, קצוץ דק
- 15 גרם שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
- 50 גרם עלי כוסברה, קצוצים
- 2 פלפל צ'ילי אדום, קצוצים דק
- גרידה מ-1 לימון
- מלח
- פלפל
- מצרכים לציפויים:
- 100 גרם שומשום שחור או 100 גרם שומשום לבן או 300 גרם פיסטוק גרוס או 300 גרם צנוברים גרוסים או 300 גרם פרג שלם או 300 גרם אגוזים טחונים
אופן ההכנה
אופן הכנת הרוטב:
- מביאים את ציר הבקר/העוף לרתיחה.
- מוסיפים את הסילאן ופרחי הלבנדר, ומצמצמים כ-10 דקות.
- מסננים ומושכים את הרוטב למזרק של 2.5 מ"ל.
אופן הכנת המנה:
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כ-40 דקות.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורי פרגית עגולים וקטנים בגודל קטן יותר משל כדור פינג פונג.
- מפזרים את הציפויים על כלי שטוח – לבחירה 1-3 ציפויים.
- טובלים את הכדורים בציפוי – על כל כדור ציפוי מסוג אחד בלבד.
- מטגנים בשמן עמוק וחם במשך כ-4 דקות.
- מניחים את הכדורים ע"ג צלוחיות ונועצים את המזרק הממולא ברוטב מיד לפני ההגשה.