Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> כדורי פרגית בציפוי ורוטב לבנדר

כדורי פרגית בציפוי ורוטב לבנדר

כדורי פרגית בציפוי ורוטב לבנדר

תיאור המתכון

באדיבות מישל בן שטרית, שף מלונות ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הרוטב:
- מביאים את ציר הבקר/העוף לרתיחה.
- מוסיפים את הסילאן ופרחי הלבנדר, ומצמצמים כ-10 דקות.
- מסננים ומושכים את הרוטב למזרק של 2.5 מ"ל.

אופן הכנת המנה:
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כ-40 דקות.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורי פרגית עגולים וקטנים בגודל קטן יותר משל כדור פינג פונג.
- מפזרים את הציפויים על כלי שטוח – לבחירה 1-3 ציפויים.
- טובלים את הכדורים בציפוי – על כל כדור ציפוי מסוג אחד בלבד.
- מטגנים בשמן עמוק וחם במשך כ-4 דקות.
- מניחים את הכדורים ע"ג צלוחיות ונועצים את המזרק הממולא ברוטב מיד לפני ההגשה.