סלט עוף אסיאתי
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט עוף אסיאתי ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 3 כפות סוכר חום
- 4 כפויות רוטב סויה Taste of Asia
- 2 כפות שמן שומשום Taste of Asia
- 1/4 כוס שמן צמחי
- 4 כפות חומץ אורז Taste of Asia
- 450 גרם אטריות אורז בעובי 1 מ"מ Taste of Asia
- 1/2 1 חסות שטופות וחתוכות
- 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות קטנות
- 4 בצלים ירוקים קצוצים
- 2 כפות שומשום שחור Taste of Asia
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב 1/2 שעה מראש- מערבבים בכלי להגשת הרוטב את הסוכר, רוטב הסויה, שמן השומשום, השמן הצמחי וחומץ האורז.
2. מחממים מעט שמן בווק ומקפיצים את רצועות העוף עד שהן מתחילות להשחים.
3. שוברים מעט את אטריות האורז ומטגנים בווק או במחבת עמוקה עם כף שמן. יש לטגן כמות קטנה בכל פעם, כיוון שהאטריות יתפחו במחבת. כהן מתחילות לתפוח מוודאים שהן מוכנות (אם ניתן לנגוס אותן), מוציאים ומניחים על נייר סופג.
4. בקערה גדולה מניחים את עלי החסה החתוכים, רצועות העוף, הבצל הירוק והשומשום השחור. מצננים כ- 10 דקות ורק לקראת ההגשה מוסיפים את האטריות המטוגנות ומוזגים את הרוטב על הסלט.